home-page
home-page

Stap 2: dien ideeën in

Dien je project in

In het voorjaar kan iedereen ideeën indienen: goede ideeën kunnen immers van overal komen. Het moet wel plaatsvinden in het district en een meerwaarde bieden voor de inwoners.

Je kan een idee indienen dat je zelf of in groep wil uitvoeren, maar je kan ook het district Antwerpen vragen om uit te voeren. Zodra stap 2 van start gaat, vind je hier ook de richtlijnen voor het indienen van ideeën. 

Op zoek naar inspiratie? Bekijk de projecten van 2022, de projecten van 2021 of die van 2020!

Opgelet: De Burgerbegroting ondersteunt geen buitenlandse reizen, levensbeschouwelijke evenementen, commerciële activiteiten, activiteiten met een politiek doeleinde, fondsenwerving en subsidiekanalen. 

Hoe werkt het?

Je registreert je op ons platform en dient jouw idee in. Als je hulp nodig hebt om je idee te concretiseren dan helpen we je graag verder, dus bel of mail ons !

Ons doel is om zo veel mogelijk goede projecten te krijgen: duidelijk geformuleerd, met een helder doel en een transparant budget. Wij ondersteunen je om samen tot een definitief voorstel te komen.

Een eerste screening gebeurt zo snel mogelijk nadat je hebt ingediend. We keuren vooral projecten af die geen link hebben met het district Antwerpen (bv. in een ander district doorgaan) of die buiten de bevoegdheden van het district vallen (bv. mobiliteitsbeleid). Alle projecten die in aanmerking komen, staan online en kunnen door iedereen gezien worden.

Tijdens de tweede stap bekijken we alle projecten in detail, samen met de collega’s die gespecialiseerd zijn in een bepaald domein. Wij nemen contact met je op om vragen te stellen. In dialoog kunnen we dan beslissen om een project inhoudelijk bij te sturen of van thema te veranderen, het budget aan te passen, samenwerking tussen projecten te stimuleren of een project zelfs nog in te trekken. Deze afwegingen zijn gebaseerd op de filosofie van de Burgerbegroting en op de ervaringen van vorige edities. Het districtscollege van Antwerpen beslist uiteindelijk of een project past binnen de richtlijnen.

Resultaat

Als een project klaar is voor de stemming, zowel online als op het festival, laten we je dat weten. Begin september is de definitieve lijst van alle projecten gekend. En dan kunnen jullie projecten kiezen! We versturen hierover een nieuwsbrief, schrijf je zeker in!

Nog vragen?

Bekijk onze rubriek vraag en antwoord of contacteer ons.