Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Stap 3: projecten kiezen | Burgerbegrotingfestival

Kies jouw favoriete projecten

Als alle ingediende projecten uit stap 2 op punt staan, kunnen inwoners beslissen welke ideeën het volgende jaar uitgevoerd worden. Dat doen we op maar liefst drie verschillende manieren!

1. Kom naar het Burgerbegrotingsfestival

Op een zondag in september komen we samen om projecten te kiezen. Je zit met andere inwoners aan tafel, en beslist over de projecten in overleg en consensus. Je kan meedoen aan meerdere rondes over verschillende thema's.  

2. Voer een groepsgesprek online

Net als bij het festival overleg je met 5 andere bewoners, maar je zit gewoon thuis achter je scherm. Je kan meedoen aan meerdere thema's.

3. Kies jouw projecten online

Je kan ook op je eentje meedoen, zonder overleg met anderen. Je stemt individueel vanuit je zetel op minstens 3 projecten - en op zoveel projecten als je wil.

Je stemt telt minder zwaar door dan de live momenten, omdat we dialoog en ontmoeting erg belangrijk vinden. Maar toch beïnvloed je mee het resultaat, dus laat je stem horen!

Resultaat

De Burgerbegroting focust op beslissingen in dialoog met andere bewoners. Daarom beperken we het gewicht van de individuele stemmen tot 50% van het geheel. De mensen die samen met anderen beslissen, online of live, krijgen ook 50% van het gewicht.

Tijdens het festival tellen we de resultaten van alle (online en live) tafels op, samen met de online stemmen. We maken de gekozen projecten meteen bekend aan het eind van elke ronde. Nu weten we welke ideeën volgend jaar zullen uitgevoerd worden! We versturen hierover een nieuwsbrief, schrijf je zeker in!

Nog vragen?

Bekijk onze rubriek vraag en antwoord of contacteer ons.