home-page
home-page
Ontdek het thema

Alle niet gekozen projecten

Een straat in harmonie

Korte omschrijving

Dit project plant een tweetal bomen in de Harmoniestraat zodat deze meer in harmonie is met het nabijgelegen park. Bomen zijn gezond, kunnen een natuurlijke snelheidsremmer zijn en zorgen ervoor dat de straat esthetisch beter aansluit op de omliggende straten.

Voeg een leuke foto toe. Dit maakt jouw idee duidelijker en aantrekkelijker voor bewoners!

Wat is het totale budget voor jouw idee?

30000

Wie dient het idee in?

bewoner(s)

Wie krijgt het budget?

het district krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met bewoners)

In welke postcodes vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzes mogelijk)

2018

Geef wat meer uitleg over de specifieke locatie

Harmoniestraat

Wat ga je doen?

1. De Harmoniestraat is gelegen langs het prachtige Harmoniepark. Het is jammer dat het gevoel van het park niet verder wordt doorgetrokken en dat er een brute overgang is van groen naar beton. Enkele bomen zouden dit gevoel enorm kunnen veranderen. 2. Alle omliggende straten zijn mooi heraangelegd met parkeerstroken met kasseien en daartussen enkele bomen. Onze straat stond helaas niet mee ingepland voor dezelfde omvorming. We zouden graag esthetisch meer in harmonie willen zijn met de omliggende straten. 3. Het laatste stuk van de Harmoniestraat (tussen Mozartstraat en Van Schoonbekestraat) is een lang recht stuk waar enorm snel wordt gereden. Bomen die om de beurt links en dan weer rechts geplaatst worden zouden een natuurlijke snelheidsremmer vormen en dit zou het verkeer voor de andere weggebruikers ook veiliger maken. 4. Het hoeft geen betoog dat bomen gezond zijn. Een recente studie toonde aan dat hoge bomen het pillengebruik vermindert: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/05/11/positieve-effecten-van-bomen-onderzocht/. Iets dat het in de straat gelegen AZ Monica hospitaal ook ten goede zal komen. 5. Qua bomen zouden we het liefst willen opteren voor een boomsoort die ook in harmonie is met de straat m.a.w. een inheemse boomsoort zoals bijvoorbeeld een hazelaar.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

Een mooiere, gezondere en veiligere straat.

Welke valkuilen zie je?

De straat zal tijdens het planten van de bomen ten allen tijde bereikbaar moeten zijn voor ziekenwagens van het AZ Monica.

Wat is het stappenplan?

1. bepalen waar en hoeveel bomen er kunnen komen 2. de boomsoort bepalen 3. een tuinaannemer zoeken ter uitvoering van de werken


Hoeveel is het budget voor duurzaam materiaal (wat langer meegaat dan een jaar, bv laptop, meubels, fiets…)

30000

Geef wat meer uitleg over het budget voor duurzaam materiaal

30.000 om de bomen te planten: gaten graven, eventueel leidingen verleggen, wortelruimte, teelaarde, boom, bewatering, boombeugel


Hoeveel is het budget voor zaken die gebruikt worden binnen het jaar (bv workshops, eten en drinken, promotie en communicatie,…)?

0

Geef wat meer uitleg over het budget voor zaken die gebruikt worden binnen het jaar

We verwachten dat de eigenlijke uitvoering wellicht langer duurt dan 1 jaar. Hopelijk wel binnen de 2 jaren. Als het toch sneller kan, dan graag.


Hoeveel is het budget voor medewerkers (in dienstverband of freelance, vergoeding voor artiesten of vrijwilligers)

0

Medewerkersbudget: VTE verhouding

geen personeel