Alle niet gekozen projecten
Dit project plant krokussen, narcissen, andere bolgewassen en rozen in de bermen rondom de woonblokken aan de Charles de Costerlaan, Halewijnlaan, Louis Paul Boonstraat en Willem Elsschotstraat.
Drie pleinen in district Antwerpen worden tijdelijk omgetoverd tot een groene, eetbare voedsel- en ontmoetingstuin. Alles wordt opgebouwd in samenwerking met de buurtbewoners. Gedurende enkele dagen of weken zijn er activiteiten gepland rond het thema ‘gemeenschappelijke voedselproductie in de stad’. Een 30% medewerker werkt dit uit.
Meer groen voor deze verborgen steeg in de Falconrui. Leuke bloembakken toveren de steeg om tot een groene oase in het midden van de stad.
Dit project wil de Rudolfstraat groener maken en ook veiliger maken door 4 bomen aan te planten. Twee aan elk uiteinde van de straat.
Park(ing) Day is een internationale beweging die mensen een keer per jaar oproept om een parkeerplaats om te bouwen tot een park. Ook in Antwerpen hebben bewoners dit opgepikt. In 2023 is het tijd voor een grootschalige aanpak. Een medewerker zal hier 10% op inzetten gedurende een 4-tal maanden.
Dit project koopt 3.000 bloembollen voor den Dam. Deze grote bloembollenactie zorgt voor meer kleur in de straten, meer plezier voor de bijen én dient als promomiddel om meer geveltuintjes en groenslingers aan te vragen bij het district.
De hoek van de Breughelstraat en de Lange Leemstraat wordt groener. Er komen twee ontharde boomvakken met daarin telkens een boom en onderbeplanting.
De Maasstraat is momenteel grijs en grauw. Dit project plant een tweetal extra bomen om de straat groener en aangenamer te maken.
De Dijlestraat is momenteel grijs en grauw. Dit project plant een tweetal extra bomen om de straat groener en aangenamer te maken.
De Rupelstraat, momenteel grijs en grauw, verdient een tweetal extra bomen.
Dit project plant een tweetal bomen in de Harmoniestraat zodat deze meer in harmonie is met het nabijgelegen park. Bomen zijn gezond, kunnen een natuurlijke snelheidsremmer zijn en zorgen ervoor dat de straat esthetisch beter aansluit op de omliggende straten.
Samentuin Damhof wordt nog mooier en gezelliger door hagen en heesters aan te planten langs de volledige rand van de tuin.
Een tweetal extra bomen in de Schorpioenstraat maken de temperatuur draaglijker, zorgen voor een betere luchtkwaliteit, bieden meer biodiversiteit en helpen mee tegen de vaak terugkerende wateroverlast.
Buurtbewoners vergroenen en verstevigen de boomvakken in de Bisschopstraat. De boomvakken worden robuuster door een verhoging van de randen en door extra begroeiing. Bijkomende plantenbakken vergroenen de straat nog meer.
Het Sint-Jansplein krijgt 10 extra bloementorens of 20 bloeiende hangmanden. Die zorgen voor meer gezelligheid om langs te wandelen of te fietsen. Het extra groen zorgt voor een aangenamer plein.
In de woonerven rond de Samberstraat en de Twee Netenstraat komt extra groen en zitbanken om de verblijfskwaliteit te verhogen. Buurtbewoners onderhouden het nieuwe groen.
Rondom het Stedelijk Lyceum Olympiade is er een strook onbenut groen met veel potentieel om te experimenteren: een bloemrijke rand, klimplanten of bomen. BOS+ werkt samen met de leerlingen een plan uit om de school en de buurt te verbinden met biodivers groen. Een medewerker werkt hier 4u per week aan.
De boomvakken op het Willibrordusplein kunnen niet beplant worden op de klassieke manier omdat de bomen zeer oppervlakkig wortelen. Boombloembakken maken wél extra groen mogelijk.
De ingang van de Zavelsteeg (in de Lange Zavelstraat) krijgt aan weerszijden een begroeide groene muur. Aan de noordkant komt er op een hoogte van 5 meter een muurschildering over diversiteit en verbinding. De artiest krijgt een vergoeding.
Dit project voorziet constructies waarop klimplanten groeien. Zo ontstaan er groene schermen die voor schaduw en verkoeling zorgen. Het plein heeft grote nood aan schaduwplekken.
Linkeroever heeft brede lanen met ruime voetpaden. Ze zijn vaak tot 4 meter breed of zelfs meer. Deze voetpaden vormen een ideale kans om grote oppervlaktes te ontharden, vergroenen en verkoelen.
Dit project geeft de parking voor de Christus Koningkerk meer groen, meer bomen en meer planten. Er worden ook spelaanleidingen op de parking geschilderd waarmee kinderen kunnen spelen als er weinig auto's staan.
De Driesnellenstraat is een woonerf dat door een teveel aan stenen heel wat potentieel mist voor meer groen en minder opwarming door ontharding. Er is zeker ruimte voor verandering: meer planten, minder stenen.
De boomvakken in de Pastorijstraat worden vergroend met verhoogde plantenbakken rond de boomstammen. Op die manier zijn de boomwortels extra beschermd. Ze krijgen water door de waterdoorlatende onderkant van de plantenbakken.